Blommig fredag - Hemlighet

Mellan de många bladen i pionerna känns det som om något hemligt skulle kunna gömma sig.=)
 
 
 
Jag älskar pioner! Pioner och rosor var det absolut första jag köpte sedan jag skaffat min koloniträdgård och man får aldrig för många av dem.=)
 
Vad som är hemligt i andras trädgårdar hittar du här.
Taggar: Blommig fredag, Flower, Foto, Fotoutmaning, Hemlighet, Koloni, Peony, Photo, Photo challenge, Pion, Trädgård;

Dagens lunch: Quinoasallad med grillad sparris

Snabbt, lätt och nyttigt - helt klart min stil!=)
 
quinoasallad med grillad sparris
 
Quinoasallad med sparris

1 knippe sparris, ca 10 st
1,5 till 2 dl quinoa (okokt)
2 vitlöksklyftor
2 stänglar salladslök
färsk (fryst) basilika och persilja
citron
getost eller parmesanost
ev rostade hasselnötter

Dressing:
1 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
en skvätt balsamvinäger
salt och peppar
ev chiliflakes

Koka quinoan. Strimla citronskalet från en halv citron och spara. Hetta upp en stekpanna, lägg i sparrisen och krossade vitlöksklyftor. Häll på ½ dl vatten och täck med lock. Låt vara ca  5 min tills sparrisen är lite mjuk. Ta bort locket, låt sparrisen få en grillyta. Pressa över en halv citron.

Skär sparrisen i mindre bitar och blanda ner den och dressingen i quinoan. Blanda ner citronskalet, basilika, persilja och ev rostade hasselnötter. Strö över getosten / parmesanosten och ev lite flingsalt.
För en mer mättande rätt, servera med något proteinrikt t ex stekt kycklingfilé.
 
Lycka till!
 
ingredienser quinoasallad med grillad sparris
 
Ouinoa salad with grilled asparagus
 
a bunch of asparagus, ca 10 pieces
1½ - 2 dl quinoa
2 cloves of garlic
olive oil
2 pieces of scallion
fresh or frosen basil and parsley
½ a lemon
goat cheese or parmesan cheese
1 dl roasted hazel nuts (optional)
 
Dressing:
1 table spoon of honey
1 table spoon of red wine vinegar
1 table spoon of olive oil
½ table spoon balsamic vinegar
fresh ground black pepper
½ tea spoon chili flakes (optional)

Cook the quinoa ackording to the package (often the double amount of water, some salt and boil for 12 - 15 minutes). Grate the lemon and save the lemon zest. Heat up a frying pan, add some olive oil, the crushed garlic cloves, ½ dl water and the asparagus. Cover with a lid and let it cook for about 5 minutes until the asparagus is soft. Remove the lid, let the asparagus get some colour. Squeeze over half a lemon.

Cut the asparagus into smaller pieces and mix them with the quinoa and the dressing. Add the lemon zest, basil and parsley and the roasted hazel nuts. Sprinkle some cheese on top and a little bit of flaked salt.

Enjoy!
 
Originally I found this recipe here but I have changed it a bit to suit me better.
 
Taggar: Asparagus, Eat clean, Ekologisk, Fast food, Food, Garlic, Healthy, Hälsosam, Mat, Organic, Quinoa, Recept, Recipe, Ren mat, Salladslök, Scallions, Sparris, Vegetarian, Vegetarisk, Vitlök;

Fredagstema #20 - Människoskapat

 
 
Mina ljusmanschetter med pärlor är definitivt människoskapade, dock inte av mig.=)
 
Kolla in Fredagstema för andra människoskapelser.
Taggar: Foto, Fotoutmaning, Fredagstema, Inredning, Ljusmanschett, Macro, Människoskapat, Photo, Photo challenge, Pärlor;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...