Så otroligt länge sedan

...jag skrev ett inlägg här på bloggen men detta måste jag bara dela med mig av! Igår var jag ute och körde en bil och en typ av ekipage som jag suktat efter i många år:



Bilen är en Scania (såklart!) 164 580hk från -02 och jag har längtat efter att köra den sedan den var ny. Maskintrailer med något tungt, brett och gärna långt på har stått på önskelistan ännu längre... Igår fraktade jag denna pålkran upp till Umeå och lyckan var stor.:-)



Vi var tvungna att stanna till en stund på E4:an norr om Husum pga att en personbil hade kört in i vajerräcket.



Här står vi och väntar på att få köra vidare. Den "normalbreda" trafiken kunde passera olycksplatsen men vi tillhörde ju inte dem.:-) Ni ser att pålkranen sticker ut en bra bit bakom trailern, ca 5 meter (och eftersom ekipaget normalt är 23,80 m långt blir det rätt imponerande totallängd. *flin*) Totalvikt var ca 87 ton vilket innebar att trafiken behövde stoppas när vi skulle passera vissa broar ensamma i bromitt. Hade två VTL-bilar (vägtransportledare) som skötte om det och mycket mer. Aldrig har man väl känt sig så omhuldad ute i trafiken, var som att ha en bodyguard framför och en bakom som skyddade en från övrig trafik, stängde av rondeller där man behövde extra plats osv. Lyx!



Loss i Umeå och på väg hemåt. Vet inte om det syns riktigt på bilden men alla hjulen på trailern svänger också (hydraulisk styrning), innebär lite nya saker att tänka på när man kör men väldigt smidigt. En helt underbar dag helt enkelt!

Hoppas allt är bra med er!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...