
Hemmagjorda proteinbars
(10 stycken)
Ingredienser:
200 g naturligt proteinpulver
100 g havregryn (jag använder Sempers rena havregryn eftersom jag är glutenintolerant)
Ca 1 dl mjölk (det går bra att använda havre-, soja- eller mandelmjölk)
50 g ekologiskt jordnötssmör
50 g honung (kan bytas ut mot lönnsirap eller agave)
30 g kakao
30 g mörk choklad att täcka barsen med (kan uteslutas)
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser, jordnötssmör och honung i en skål, tillsätt lite mjölk i taget och rör om (gärna med händerna) tills smeten har blivit kladdig men väldigt fast (tänk mjölksyra i fingrarna). Bred ut på ett bakplåtspapper. Smält chokladen och bred över proteinbarsen. Ställ in i kylen en stund så att chokladen stelnar, skär sedan kakan i lagom stora bars. Slå in barsen i plastfolie. Håller sig runt en vecka i kylen, kan även frysas.
Näringsvärdet ser ut ungefär så här (för en bar): 200 kalorier, 19,2 g protein, 14,4 g kolhydrater, 6,5 g fett.

Det såg intressant ut :)
skriven