På helgerna brukar vi kunna äta lite onyttigare och igår var jag så sugen på våfflor. Det blev jättegott!=) Vi gjorde dubbelsats och lyxade till det med våfflor till frukost idag också, god start på dagen!
Glutenfria våfflor med hasselnötter
2 ägg
2 dl mjölk
½ dl kallt vatten
1 dl glutenfri fin mjölmix
1 dl potatismjöl
1 dl malda hasselnötter
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker (jag byter ut det mot äkta vaniljpulver, drygt ½ tsk)
50 g smör
1. Smält smöret.
2. Vispa ägg, mjölk och vatten.
3. Tillsätt mjölmix, potatismjöl, malda hasselnötter, bakpulver och vanilj.
4. Rör ner smöret i smeten.
5. Grädda våfflor och njut!
2 ägg
2 dl mjölk
½ dl kallt vatten
1 dl glutenfri fin mjölmix
1 dl potatismjöl
1 dl malda hasselnötter
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker (jag byter ut det mot äkta vaniljpulver, drygt ½ tsk)
50 g smör
1. Smält smöret.
2. Vispa ägg, mjölk och vatten.
3. Tillsätt mjölmix, potatismjöl, malda hasselnötter, bakpulver och vanilj.
4. Rör ner smöret i smeten.
5. Grädda våfflor och njut!
Mumsigt :D
skriven