Blåbärsrulle
6 st äggvitor
½ dl kokmarsanpulver
3 dl socker
Bakplåtspapper eller smörat smörgåspapper
Blåbär
Vispad grädde
Vispa äggvitor hårt. Rör ner socker
och marsanpulver. Bred ut på papper.
Grädda i 175 grader 20 min. Låt
kallna och vänd på ett nytt
bakplåtspapper. Fyll med vispad
grädde och blåbär. Rulla ihop och
servera!Man kan även ha hallon eller andra bär istället för blåbär.
Glutenfri pizza
50 g jäst
½ dl olja
½ tsk salt
1, 25 dl ljummen mjölk
3,5 dl glutenfri mix (fin)
Smula jäst i bunken. Häll de övriga
ingredienserna över jästen. Arbeta
degen 4 min i maskin. Jäs ca 30 min.
Smöra en plåt och bred ut degen
med hjälp av en degskrapa (glutenfri
deg är kladdigare än vanlig). Jämna
till med mjölad hand.
Vi brukar ha krossade tomater med vitlök, paprika, svamp, lök och rökt kalkon/skinka samt en god ost ovanpå. Supergott!
Har varit ute med Morris en sväng idag också. Är så härligt att vara här hemma, känns lättare att komma ut i naturen än i Sundsvall. Hoppas ni också har en skön helg, oavsett väder!:-)